Skip to content
Loona trivia - LOONA quiz

Loona trivia

ClassicMedium16 questionsAbout 4 min9 plays
by stanloona · Lv 9 Stan

15 seconds per question.

Hall of fame

1someone14/161:26
2someone13/160:54
3someone12/161:11
4someone12/162:18
5someone11/161:31
Play to put your name on this board.
Did you know

Vivi debuted solo in between Loona 1/3's debut album and repackage album

Learn before you play: LOONA trivia

About this quiz

This medium 16-question multiple-choice LOONA quiz by stanloona is about LOONA songs such as Eclipse, Singing in the Rain, Hi High and more and albums such as Olivia Hye, JinSoul and more. 9 players have tried it so far.

Pass rate 44% · 2 likes · 1 comment

In this quiz

1

How many subunits does Loona have?

2

Who was the only member not officially in a subunit?

3

Who was the only member to not debut solo before the subunit?

13 more questions.

Show the 16 questions in this quiz

A preview of every question in this LOONA quiz. Try it first. Answers and explanations are at the bottom of the page (spoilers). LOONA · Medium · 16 questions. 16 multiple-choice questions.

  1. 1. How many subunits does Loona have?

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4

    Fun fact: 3: Loona 1/3, Odd Eye Circle, and yyxy

  2. 2. Who was the only member not officially in a subunit?

    • Heejin
    • Yeojin
    • Choerry
    • Olivia Hye
  3. 3. Who was the only member to not debut solo before the subunit?

    • Hyunjin
    • Vivi
    • Jinsoul
    • Yves

    Fun fact: Vivi debuted solo in between Loona 1/3's debut album and repackage album

  4. 4. What is the most popular Loona solo song?

    • Let Me In
    • Eclipse
    • Singing In The Rain
    • Heart Attack

    Fun fact: Chuu's lesbian anthem ofc <3

  5. 5. What was Loona's first 12 member song?

    • Hi High
    • favOriTe
    • Heat
    • Stylish

    Fun fact: favOriTe was the pre-release for Loona's first full group album, + +

  6. 6. Which member had purple hair during the X X era?

    • Choerry
    • Yves
    • Chuu
    • Go Won
  7. 7. Which bside from # was a CD only song?

    • Number 1
    • Oh (Yes I Am)
    • Ding Ding Dong
    • Day & Night
  8. 8. Which bside from 12:00 had a music video?

    • Voice
    • Universe
    • OOPS!
    • Star
  9. 9. Which song on & was Bollywood inspired?

    • PTT (Paint The Town)
    • WOW
    • Be Honest
    • Dance On My Own
  10. 10. Which Loona title track has a City Pop version?

    • Sonatine
    • Hi High
    • PTT (Paint The Town)
    • HULA HOOP
  11. 11. Which member was part of the Cocomong subunit?

    • Hyunjin
    • Haseul
    • Kim Lip
    • Olivia Hye

    Fun fact: In 2021, Loona had Yeojin, Kim Lip, Choerry and Go Won form a subunit to make two songs, Yum-Yum and Yummy-Yummy, in collaboration with Cocomong

  12. 12. Which member was NOT a part of the Not Friends unit?

    • Heejin
    • Kim Lip
    • Jinsoul
    • Olivia Hye
  13. 13. Which song that Loona performed on Queendom that was a collaboration with fellow girl group Brave Girls?

    • SHAKE IT
    • Don't Go
    • Tell me now
    • POSE
  14. 14. What is the name of the first OST two Loona members collaborated on?

    • Yum-Yum
    • World Is One
    • Masquerade
    • Breath

    Fun fact: Masquerade was a collaboration between Heejin and Jinsoul

  15. 15. What was the only Loona album to have an intro with a different title than the album?

    • + +
    • #
    • 12:00
    • Flip That

    Fun fact: The album intro to Flip That is called The Journey, and the title track, for once, shared a name with the album

  16. 16. Which of Loona's Japanese songs was a unit song?

    • HULA HOOP
    • StarSeed
    • Luminous
    • SICK LOVE

    Fun fact: SICK LOVE only featured four members, Heejin, Kim Lip, Jinsoul and Choerry, aka Heejin and Odd Eye Circle

More LOONA quizzes

All 8
stanloona
Lv 9 Stan · 13 quizzes · 145 plays
Answers & explanations

Spoilers: the right answer to each question of this LOONA quiz, with its explanation and source when we have one.

  1. 1. How many subunits does Loona have?

    Answer: 3

    Fun fact: 3: Loona 1/3, Odd Eye Circle, and yyxy

  2. 2. Who was the only member not officially in a subunit?

    Answer: Yeojin

  3. 3. Who was the only member to not debut solo before the subunit?

    Answer: Vivi

    Fun fact: Vivi debuted solo in between Loona 1/3's debut album and repackage album

  4. 4. What is the most popular Loona solo song?

    Answer: Heart Attack

    Fun fact: Chuu's lesbian anthem ofc <3

  5. 5. What was Loona's first 12 member song?

    Answer: favOriTe

    Fun fact: favOriTe was the pre-release for Loona's first full group album, + +

  6. 6. Which member had purple hair during the X X era?

    Answer: Choerry

  7. 7. Which bside from # was a CD only song?

    Answer: Day & Night

  8. 8. Which bside from 12:00 had a music video?

    Answer: Star

  9. 9. Which song on & was Bollywood inspired?

    Answer: PTT (Paint The Town)

  10. 10. Which Loona title track has a City Pop version?

    Answer: HULA HOOP

  11. 11. Which member was part of the Cocomong subunit?

    Answer: Kim Lip

    Fun fact: In 2021, Loona had Yeojin, Kim Lip, Choerry and Go Won form a subunit to make two songs, Yum-Yum and Yummy-Yummy, in collaboration with Cocomong

  12. 12. Which member was NOT a part of the Not Friends unit?

    Answer: Olivia Hye

  13. 13. Which song that Loona performed on Queendom that was a collaboration with fellow girl group Brave Girls?

    Answer: Tell me now

  14. 14. What is the name of the first OST two Loona members collaborated on?

    Answer: Masquerade

    Fun fact: Masquerade was a collaboration between Heejin and Jinsoul

  15. 15. What was the only Loona album to have an intro with a different title than the album?

    Answer: Flip That

    Fun fact: The album intro to Flip That is called The Journey, and the title track, for once, shared a name with the album

  16. 16. Which of Loona's Japanese songs was a unit song?

    Answer: SICK LOVE

    Fun fact: SICK LOVE only featured four members, Heejin, Kim Lip, Jinsoul and Choerry, aka Heejin and Odd Eye Circle