Skip to content
General K-pop

True or False: Debut Songs

True/falseEasy20 questionsAbout 5 min7 plays
by light_a_matz · Lv 11 Bias

15 seconds per question.

Hall of fame

2 perfect scores · fastest 1:11
1light_a_matzATZ OT820/201:11
2someone18/200:47
3someone18/200:48
4someone17/202:01
5someone16/200:52
Play to put your name on this board.
Did you know

V performed Even If I Die, It's You (죽어도 너야) as an OST for Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016), his first acting role. The song was a hit and showcased his vocal abilities.

Learn before you play: General K-pop trivia

About this quiz

Test your General K-pop knowledge with this easy 20-question quiz by light_a_matz. 7 players have tried it so far.

Pass rate 100% · 2 likes

In this quiz

1

"Fearless" was Le Sserafim's debut song.

2

Stray Kids officially debuted with the song "Hellevator".

3

Girls' Generation debut song was "Gee".

17 more questions.

Show the 20 questions in this quiz

A preview of every question in this General K-pop quiz. Try it first. Answers and explanations are at the bottom of the page (spoilers). General K-pop · Easy · 20 questions. 20 true-or-false questions.

  1. 1. "Fearless" was Le Sserafim's debut song.

    • True
    • False
  2. 2. Stray Kids officially debuted with the song "Hellevator".

    • True
    • False

    Fun fact: Hellevator was actually a pre-release single, released in late 2017. Stray Kids made their official debut a few months later in early 2018, with "District 9".

  3. 3. Girls' Generation debut song was "Gee".

    • True
    • False

    Fun fact: Gee was released in 2009, while they debuted in 2007 with "Into The New World".

  4. 4. BTS debut song was "No More Dream".

    • True
    • False
  5. 5. Enhypen debuted with the song "Drunk-Dazed".

    • True
    • False

    Fun fact: Their official debut song was actually "Given-Taken", released in November 2020. Drunk-Dazed came out in April of 2021.

  6. 6. Twice debuted with the song "Cheer Up".

    • True
    • False

    Fun fact: While "Cheer Up" was the song that truly made their popularity explode early on in their career, their debut song was actually "Like Ooh-Aah".

  7. 7. ATEEZ debuted with double title tracks: "Pirate King" and "Wave".

    • True
    • False

    Fun fact: This is only half true: they did make their debut with double title tracks - one indeed being Pirate King, but the second one was Treasure.

  8. 8. Blackpink debuted with double title tracks: "Whistle" and "Boombayah".

    • True
    • False
  9. 9. TXT made their debut with the song "Crown".

    • True
    • False
  10. 10. Red Velvet debuted with "Red Flavor".

    • True
    • False

    Fun fact: Red Velvet's debut song was actually "Happiness", released in 2014. Red Flavor was released only 3 years later, in 2017.

  11. 11. Seventeen debuted with the song "Very Nice".

    • True
    • False

    Fun fact: Seventeen actually debuted with "Adore U", in 2015. Very Nice came out the next year.

  12. 12. illit's debut song was "Magnetic".

    • True
    • False
  13. 13. BIGBANG debuted with "Fantastic Baby".

    • True
    • False

    Fun fact: Both "We Belong Together" and "La La La" are considered their debut songs, released back in 2006. "Fantastic Baby" only came out 6 years after that.

  14. 14. aespa made their debut with the song "Black Mamba".

    • True
    • False
  15. 15. EXO debuted with the song "MAMA".

    • True
    • False
  16. 16. i-dle's debut song was "Latata".

    • True
    • False
  17. 17. SHINee debuted with the song "Sherlock".

    • True
    • False

    Fun fact: SHINee's debut song was "Replay", released in 2008. Sherlock was released way later, in 2012.

  18. 18. NewJeans made their debut with "Super Shy".

    • True
    • False

    Fun fact: NewJeans had 3 title tracks on their first EP: "Attention", "Hype Boy" and "Cookie". While "Attention" came out and was promoted first, all 3 are often considered their debut songs.

  19. 19. CORTIS officially debuted with the song "What You Want".

    • True
    • False

    Fun fact: While "Go!" was released a week before, it was considered a pre-release single - not their official debut.

  20. 20. IVE's debut song was "Eleven".

    • True
    • False

More K-pop debut quizzes

All 8
light_a_matz
Lv 11 Bias · 37 quizzes · 810 plays
Answers & explanations

Spoilers: the right answer to each question of this General K-pop quiz, with its explanation and source when we have one.

  1. 1. "Fearless" was Le Sserafim's debut song.

    Answer: True

  2. 2. Stray Kids officially debuted with the song "Hellevator".

    Answer: False

    Fun fact: Hellevator was actually a pre-release single, released in late 2017. Stray Kids made their official debut a few months later in early 2018, with "District 9".

  3. 3. Girls' Generation debut song was "Gee".

    Answer: False

    Fun fact: Gee was released in 2009, while they debuted in 2007 with "Into The New World".

  4. 4. BTS debut song was "No More Dream".

    Answer: True

  5. 5. Enhypen debuted with the song "Drunk-Dazed".

    Answer: False

    Fun fact: Their official debut song was actually "Given-Taken", released in November 2020. Drunk-Dazed came out in April of 2021.

  6. 6. Twice debuted with the song "Cheer Up".

    Answer: False

    Fun fact: While "Cheer Up" was the song that truly made their popularity explode early on in their career, their debut song was actually "Like Ooh-Aah".

  7. 7. ATEEZ debuted with double title tracks: "Pirate King" and "Wave".

    Answer: False

    Fun fact: This is only half true: they did make their debut with double title tracks - one indeed being Pirate King, but the second one was Treasure.

  8. 8. Blackpink debuted with double title tracks: "Whistle" and "Boombayah".

    Answer: True

  9. 9. TXT made their debut with the song "Crown".

    Answer: True

  10. 10. Red Velvet debuted with "Red Flavor".

    Answer: False

    Fun fact: Red Velvet's debut song was actually "Happiness", released in 2014. Red Flavor was released only 3 years later, in 2017.

  11. 11. Seventeen debuted with the song "Very Nice".

    Answer: False

    Fun fact: Seventeen actually debuted with "Adore U", in 2015. Very Nice came out the next year.

  12. 12. illit's debut song was "Magnetic".

    Answer: True

  13. 13. BIGBANG debuted with "Fantastic Baby".

    Answer: False

    Fun fact: Both "We Belong Together" and "La La La" are considered their debut songs, released back in 2006. "Fantastic Baby" only came out 6 years after that.

  14. 14. aespa made their debut with the song "Black Mamba".

    Answer: True

  15. 15. EXO debuted with the song "MAMA".

    Answer: True

  16. 16. i-dle's debut song was "Latata".

    Answer: True

  17. 17. SHINee debuted with the song "Sherlock".

    Answer: False

    Fun fact: SHINee's debut song was "Replay", released in 2008. Sherlock was released way later, in 2012.

  18. 18. NewJeans made their debut with "Super Shy".

    Answer: False

    Fun fact: NewJeans had 3 title tracks on their first EP: "Attention", "Hype Boy" and "Cookie". While "Attention" came out and was promoted first, all 3 are often considered their debut songs.

  19. 19. CORTIS officially debuted with the song "What You Want".

    Answer: True

    Fun fact: While "Go!" was released a week before, it was considered a pre-release single - not their official debut.

  20. 20. IVE's debut song was "Eleven".

    Answer: True